søndag den 2. juni 2013

Coleslaw

Coleslaw er bare godt til så mange ting, og nemt at lave. "Kål og gullerødder på en ny måde" kalder jeg det ind i mellem, når det ellers er ved hænge langt ud af halsen på en efter at næsten ha spist det hver dag.
Men coleslaw er frisk, cremet og rigtig godt...Prøve det, og lav gerne små egne justeringer til opskrifter så den bliver lige som du gerne vil ha´den! =)

Velbekomme


Coleslaw - 3 ProPoints / port.


Denne opskrift regner jeg med at give ca 5 portioner, alt efter hvad man spiser til, og hvor meget man lige har lyst til i dag. Hele opskriften giver 13 ProPoints.

½ hvidkåls hoved
5 - 6 gulerødder (alt efter størrelse og temperament)
3 dl cremefraiche 5 % (eller mindre procenter)
2 tsk sennep (eller mere efter smag)
2 tsk sukker
3 spsk æble eddike
Lidt salt og peber

Kål og gulerødder rives. (jeg river det gerne i fine tynde strimler, men vælg den "grovhed" og længde du selv bedst kan lide). Dressingen blandes og smages til, den kan gøres mere søde, mere stærk og mere syrlig - prøv dig lidt frem =) Det hele blandes og stilles i køleskabet en halv times tid. Coleslaw'en bliver lidt blødere af at stå og lidt nemmere at spise.



Variationer og mulige tilføjelser:

Lidt hakket chili (få at evt. få lidt bid)
Revet æble (giver lidt friskhed)
Spidskål i stedet for hvidkål (smager ikke så "kålet" men bliver mere salat agtigt)
Lidt ristet solsikkekerner (Giver lidt crunch - husk dog at medregne points for disse)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar